Olen nyt aika ajoin ottanut vanerilevyn palan käteeni ja koittanut päästä juttusille Hetaan hankitun vannesahan kanssa (vai kuviosaha, en tiä kumpi termi on oikeampi??).

Tein yhden sammakon kokeeksi, se jopa näyttää vähän sammakolta. Pientä on tosi vaikea tehdä ainakin vielä, kun meillä on niin karkea ja leveä terä siinä. Tilasin eilen soukemman ja hienohampaisemman terän, sitten varmaan helpottuu kaarien tekeminen huomattavasti. Tässä nyt kuitenkin näytille se ensimmäinen tekele, se on noin 10 cm kanttiinsa:

782761.jpg

Tämä on nyt ns. "puuvalmis" (MITEN NIIN "VALMIS"???), siis karkeasti muotoiltu ja pahimmat särmät hiukan hiottu. Tarkoitus olis sitten, että sen voi maalata haluamallaan tavalla. Olen siihen hiukan lyijykynällä hahmotellut naamaa ja raajojen rajoja.

Sitten tein tällaisen kruunun (A5:n kokoinen Hetan mainos on sen alla osoittamassa mittakavaa).

782772.jpg

Siitä vois nyt ainakin tehdä kellon tai pienellä fiksaamisella vaikka tuunata valokuvakehyksen, mutta tuleeko jollekulle jotain muuta mieleen, mihin näitä tällaisia voisi käyttää? Samoin ajattelin sammakkoa kokeilla isompana (ehkä n. 30 cm kanttiinsa), siitä vois myös kellon tehdä ainakin.

Vielä kuva tuunaamastani pikku-arkusta, näitä on myyty Hetassa paljon (käsittelemättömänä tietysti), koska ovat tosi edullisia:

782779.jpg